- Acetyl Hexapeptide-8
Net als Botox werkt Argireline op het niveau van de neurotransmitters die de spiersamentrekkingen veroorzaken. Argireline vermindert de diepte van rimpels die het gevolg zijn van samentrekking van de mimische spieren.
- Aloe Barbadensis Leaf Extract
Aloe Barbadensis is een plantaardige stof afkomstig van de bladeren van de aloƫ vera
- Aloe Barbadensis Leaf Juice
Aloe Barbadensis is een plantaardige stof afkomstig van de bladeren van de aloë vera
- Antioxidant
Remt door zuurstof bevorderde reacties en voorkomt zo oxidatie en ranzigheid.
- Arctostaphylos Uva Ursi Leaf Extract
een extract van de bladeren van de berendruif
- Beeswax
Stabiliserende stof
- Buffer
Stabiliseert de pH van cosmetica.
- Butylene Glycol
Vochtvasthoudende stof/oplosmiddel
- C12-15 Alkyl Benzoate
Verzachtend middel
- Canola Oil
is een olie gewonnen uit Brassica napus,Brassicaceae, met een laag erucazuurgehalte. Emulgator
- Carbomer
Emulsiestabilisator/viscositeitregelaar/gelvormer
- Ceramide 2
Huidverzorger
- Cetearyl Alcohol
Verzachtend middel/emulgator/emulsiestabilisator/opacifyer/viscositeitregelaar
- Cetearyl Ethylhexanoate
Verzachtend middel
- Cetyl Alcohol
Verzachtend middel/emulgator/emulsiestabilisator/opacifyer/viscositeitregelaar
- Cetyl Hydroxyethylcellulose
Filmvormer
- Cetyl Palmitate
Verzachtend middel
- Conserveermiddel
Voorkomt primair de ontwikkeling van micro-organismen in cosmetica. Alle opgenomen conserveermiddelen staan op de positieve lijst van conserveermiddelen.
- Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract
is de verpulverde vrucht van de komkommer, Cucumis sativus, Cucurbitaceae. Verzachtend middel
- Denaturant
Maakt cosmetica ongeschikt voor menselijke consumptie. Meestal toegevoegd aan cosmetica die ethylalcohol bevatten.
- Dimethicone
Antischuim/Verzachtend middel
- Emulgator
Bevordert de vorming van stabiele mengsels van niet-mengbare vloeistoffen door de grensvlakspanning te veranderen.
- Ethylhexyl Palmitate
Verzachtend middel
- Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax
Verzachtend middel/Filmvormer
- Filmvormer
Vormt bij toepassing een ononderbroken laagje op de huid.
- Gelvormer
Geeft aan een vloeibaar product de vastheid van een gel (een semi-vaste vorm met enige elasticiteit).
- Glycerin
Denaturant/vochtvasthoudende stof/oplosmiddel
- Glyceryl Polymethacrylate
Viscositeitregelaar
- Glyceryl Stearate
Verzachtend middel/emulgator
- Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract
is een plantaardige stof afkomstig van de gedroogde wortelstokken en wortels van het zoethout. Verzachten/huidverzachter/verzachtend middel/vochtinbrengend middel
- Huidverzachter
Zorgt voor een glad huidoppervlak door ruwheid en onregelmatigheden te verminderen.
- Huidverzorger
Houdt de huid in een goede conditie
- Lactic Acid
Melkzuur, Buffer/vochtvasthoudende stof/huidverzorger
- Magnesium Ascorbyl Phosphate
Antioxidant
- Methylchloroisothiazolinone
Conserveermiddel
- Methylisothiazolinone
Conserveermiddel
- Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
is een extract van de vruchten van de olijf, Olea europaea, Oleaceae. Huidverzorger
- Palmitoyl Oligopeptide
Stimuleren de aanmaak van collageen en verbeteren de elasticiteit en de veerkracht van de huid.
huidverzorger/reinigingsmiddel
- Palmitoyl Tetrapeptide-3
Stimuleren de aanmaak van collageen en verbeteren de elasticiteit en de veerkracht van de huid.
huidverzorger
- Palmitoyl Tetrapeptide-7
Stimuleren de aanmaak van collageen en verbeteren de elasticiteit en de veerkracht van de huid.
huidverzorger
- Peg-10 Rapeseed Sterol
Vochtvasthoudende stof/oplosmiddel
Verzachtend middel/viscositeitregelaar/huidverzorger
- Peg-8
Emulgator
- Persea Gratissima (Avocado) Oil
is de halfvette fractie van Avocado Oil (Persea gratissima, Lauraceae)
Verzachtend middel/stbiliserende stof
- Petrolatum
Een complexe verzameling van koolwaterstoffen, gewonnen als een halfvaste stof bij het van was ontdoen van paraffinische residu-olie.
Antistatisch/verzachtend middel
- Phaseolus Lunatus (Green Bean) Extract
is een extract van de onrijpe bonen van de limaboon, Phaseolus lunatus,Leguminosae
Verzachtend middel
- Phenoxyethanol
Conserveermiddel
- Polysorbate 20
Emulgator/oppervlakteactieve stof
- Polysorbate 60
Emulgator/oppervlakteactieve stof
- Potassium Sorbate
Conserveermiddel
- Propylene Glycol
Conserveermiddel
- Purified Water
Water zonder mineralen of kalk
- Rahnella/Soy Protein Ferment
Huidverzorger
- Rutin
Huidverzorger/antioxidant
- Saccharide Isomerate
Vochtvasthoudende stof
- Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil
is de olie verkregen uit de zaden van de sesam, Sesamum indicum, Pedaliaceae. Bestaat voornamelijk uit de glyceriden van linolzuur, oliezuur, palmitinezuur en stearinezuur
Verzachtend middel/ huidverzorger
- Sodium Hydroxide
Buffer/denaturant
- Sorbitan Isostearate
Emulgator
- Stabiliserende stof
Verbetert stabiliteit en houdbaarheid van ingrediënten of samenstelling.
- Stearic Acid / Stearinezuur
Emulgator/emulsiestabilisator/vetinbrenger/reinigingsmiddel
- Tribehenin
Verzachtend middel/huidverzorger
- Verzachtend middel
Maakt de huid zacht en glad.
- Water
Water